Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winsum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Winsum maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina leest u praktische details omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de werking, de kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1700 tot maar liefst €8000, inclusief montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWaadhoeke | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8831
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Winsum februari 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien komen er additionele kosten bij voor upgrades als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.450 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Winsum. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.750 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.700€3.500 – €5.6005 uur
2 bochten€6.050 – €10.000€4.250 – €7.3001 dag
Wenteltrap€7.750 – €14.100€5.050 – €9.9001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Winsum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Winsum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u tot wel 45% – 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-winsum-8831

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Winsum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Waadhoeke. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift uitkiezen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen een aanvraag indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Winsum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal systemen tonen en informeert welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel winkels hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Winsum.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Winsum.

Betrouwbare merken
In ons land zijn diverse geschikte traplift fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten bieden een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende professionele traplift fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Heymer, Minivator, Extrema. Bekende aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Winsum binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn en TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Winsum is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Winsum verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie