Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Arum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Arum biedt uitkomst! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u veilig en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina bieden wij bruikbare tips ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de prijzen, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1800 en €9500, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8822
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Arum februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450.
 • Extra opties zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Arum. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.700€1.650 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.750 – €9.000€2.900 – €6.6004,5 uur
Meerdere bochten€5.650 – €11.500€4.150 – €7.500Hele dag
Wenteltrap€8.550 – €12.600€5.000 – €10.7006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Arum.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Arum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden goed getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 40% op de aankoopprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-arum-8822

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Arum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna sturen ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een model kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Arum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u geschikte stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht treft u winkels en producenten die ook actief zijn in Arum.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Arum.

Goede merken
In uw omgeving zijn vijf professionele ontwikkelaars werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten garanderen een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende goede producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Minivator, Heymer, Platinum. Populaire wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Arum binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als ThyssenKrupp + Smienk hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Arum is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Arum benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie