Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schalsum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Schalsum kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker bieden wij uitgebreide adviezen aangaande trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe de bediening werkt, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2600 en €8100, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWaadhoeke | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8813
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Schalsum februari 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt bepaald door twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.450 incl. montage.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de richtprijs van het monteren van een traplift in Schalsum. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.700 – €2.2004 uur
1 bocht€5.350 – €8.100€2.550 – €6.6005 uur
2 bochten€6.050 – €11.400€4.000 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€8.500 – €13.800€4.900 – €10.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Schalsum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Schalsum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u eenvoudig 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-schalsum-8813

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Schalsum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief montage. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Waadhoeke. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een systeem uitzoeken dat past bij uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct hulp aanvragen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Schalsum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere stoelliften laten zien en informeert welk systeem voldoet aan uw wensenlijstje en budget. De meeste winkels bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook leveren in Schalsum.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Schalsum.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 bekende traplift fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken focussen zich op een korte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse erkende traplift fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator. Betrouwbare verkopers van dergelijke merken zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Schalsum in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn of Smienk hebben een prima aanbod 2e hands modellen als de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Schalsum is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Schalsum hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 130 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie