Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kimswerd

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Kimswerd verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina leest u uitgebreide informatie wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, technische details, de onkosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Risicoloos en op een aangename manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De kosten schommelen tussen €2550 oplopend tot 8100, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Merken en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8821
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Kimswerd april 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Kimswerd. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.650 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.950 – €8.200€3.050 – €5.4004,5 uur
2 bochten€6.500 – €10.100€4.450 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€8.500 – €13.300€5.550 – €10.6005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Kimswerd.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kimswerd is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u zo 40% op de aanschafwaarde. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-kimswerd-8821

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Kimswerd voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief montage. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een stoellift laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Kimswerd lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte stoelliften laten zien en informeert u over welk soort lift rijmt met uw situatie. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht staan merken en winkels die ook liften monteren in Kimswerd.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Kimswerd.

Goede merken
In Nederland zijn meerdere populaire merken met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars garanderen een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 bekende traplift bouwers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Triwa, Heymer, Minivator. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de installatie van een traplift in Kimswerd binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Triwa & Heymer verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Kimswerd is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Kimswerd hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans ligt dat tussen de 100 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie