Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zweins

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Zweins biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zorgeloos en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op deze website bekijkt u waardevolle specificaties t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Ook kunt u direct op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2100 en €8700, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Waadhoeke | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Zweins februari 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Zweins. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.650 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.100 – €8.100€3.200 – €6.7005 uur
Meerdere bochten€6.200 – €11.400€3.850 – €7.700Hele dag
Spiltrap€7.800 – €14.400€5.250 – €9.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zweins.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zweins kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u al snel 40% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-zweins-8814

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Zweins voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Waadhoeke. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een model laten plaatsen die in lijn is met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Zweins onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de regio. Een productspecialist kan u verschillende modellen laten zien en vertelt welk systeem matcht met uw trap, situatie en budget. De meeste aanbieders hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Zweins.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Zweins.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 geschikte traplift fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars verzekeren een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse erkende leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa. Betrouwbare montagepartners van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het vinden van een passende huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Zweins binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Otolift of PractiComfort verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zweins is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zweins hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 130 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie