Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Skingen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Skingen verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u risicoloos en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op de traplift-vergelijker bieden wij praktische beschrijvingen over trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u ook meteen een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2500 & €8400, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWaadhoeke | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8816
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Skingen februari 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Vaak worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.700 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Skingen. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.600 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.250 – €9.300€3.150 – €6.2005 uur
2 bochten€6.500 – €10.500€4.450 – €7.2001 dag
Draaiende trap€7.750 – €14.100€4.500 – €9.0005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Skingen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Skingen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u tot wel 40% – 45% op de nieuwprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-skingen-8816

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Skingen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een traplift laten plaatsen die aansluit op uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Skingen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u passende mogelijkheden demonstreren en informeert u over welke uitvoering voldoet aan uw woning en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Skingen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Skingen.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn vijf erkende ontwikkelaars operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten hanteren een snelle levering en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden verschillende populaire fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe, Platinum. Betrouwbare adviseurs van bovengenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur kan u helpen bij het vinden van een prettige huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Skingen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Handicare & Strobbe verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Skingen is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Skingen hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen wisselt dat tussen de 130 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie