Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Húns

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Húns maakt het mogelijk! Flink wat senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zonder risico en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Via de TrapliftExpert leest u uitgebreide informatie t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Uiteraard kunt u gratis een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1900 tot zo’n €8500, inclusief montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Tarieven traplift februari 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Leeuwarden | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8832
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Húns februari 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 inclusief installatie.
 • Extra opties als een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Húns. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.550 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.450 – €9.200€2.650 – €5.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.350 – €11.600€4.150 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€8.550 – €12.800€4.800 – €9.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Húns.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Húns is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-huns-8832

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Húns voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte firma die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Burgers met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een traplift kiezen die in lijn is met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Húns zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire stoelliften tonen en adviseert welk type lift past in lijn is met uw wensen en budget. Een groot deel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Húns.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Húns.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende leveranciers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte installatietijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere populaire merken Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Minivator, Extrema, Platinum, Heymer. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Húns in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Stannah en Smienk hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Húns is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Húns hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 100 KG tot 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie