Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Easterlittens

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Easterlittens biedt uitkomst! Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Via onze vergelijker bekijkt u handige gegevens ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1650 tot wel €9800, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLeeuwarden | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8835
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1100

Kosten traplift Easterlittens februari 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Easterlittens. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.650€1.600 – €2.3004 uur
1 bocht€5.000 – €9.400€2.700 – €5.6005 uur
2 bochten€5.750 – €10.800€3.700 – €7.9006 uur
Draaiende trap€7.950 – €13.300€5.150 – €10.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Easterlittens.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Easterlittens kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aankoopprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-easterlittens-8835

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Easterlittens voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 inclusief plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Leeuwarden. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een model uitzoeken die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Easterlittens zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere liften laten zien en informeert u over welk merk/model in lijn is met uw situatie. Het gros van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Easterlittens.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Easterlittens.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere populaire ontwikkelaars operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn meerdere betrouwbare traplift fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe, Minivator. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Easterlittens binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Handicare of Strobbe bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Easterlittens is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Easterlittens verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie