Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leons

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Leons maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Daarbovenop kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1900 en €9200, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLeeuwarden | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8833
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Leons maart 2023

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs komt tot stand middels 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 incl. montage.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Leons. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.800 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.850 – €8.900€2.900 – €6.7001/2 dag
2 bochten€6.150 – €10.700€4.400 – €7.300Eén dag
Draaiende trap€7.950 – €12.100€4.950 – €9.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Leons.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Leons is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u maar zo 60% vergeleken met een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-leons-8833

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Leons voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Leeuwarden. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent gaat na of de traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een traplift kopen dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Leons subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u passende mogelijkheden laten zien en adviseert welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Leons.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Leons.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere professionele fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers garanderen een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal populaire traplift bouwers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Bekende installateurs van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Leons binnen één tot twee weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Handicare & 123 traplift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Leons is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Leons werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 130 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie