Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hinnaard

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Hinnaard maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder moeite de trap op en af. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met waardevolle informatie met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u gratis en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Risicoloos en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2400 & €8900, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8844
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Hinnaard februari 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.500.
 • Extra opties als een noodbatterij worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Hinnaard. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.650 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.400€2.500 – €5.500halve dag
2 bochten€5.750 – €10.700€4.250 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€8.400 – €13.000€5.050 – €9.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hinnaard.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Hinnaard is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u tot wel 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat leveranciers bieden een assortiment met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hinnaard-8844

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hinnaard voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. montage.Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat na of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna geven ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een systeem kopen die in lijn is met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk hulp aanvragen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Hinnaard zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel/showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere mogelijkheden tonen en adviseert u over welk model past bij de situatie en het budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Hinnaard.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Hinnaard.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal professionele ontwikkelaars met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan voor een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de volgende tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 erkende fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer. Grote wederverkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Hinnaard al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Stannah + PractiComfort beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hinnaard is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hinnaard hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie