Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wjelsryp

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Wjelsryp maakt het mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u risicoloos en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina vindt u belangrijke tips betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Ook kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2350 oplopend tot 8300, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift februari 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Waadhoeke | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8842
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Wjelsryp februari 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Bovendien komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Wjelsryp. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.600 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.150 – €9.400€2.850 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€5.800 – €11.100€3.950 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€7.850 – €12.700€5.400 – €9.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wjelsryp.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wjelsryp is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u gemakkelijk 55% vergeleken met een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wjelsryp-8842

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passend model te vinden. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Wjelsryp voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type laten plaatsen die matcht met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Wjelsryp subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u geschikte stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Wjelsryp.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wjelsryp.

Bekende merken
In Nederland zijn 5 professionele traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse geschikte traplift fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa. Bekende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Wjelsryp binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Handicare & Heymer verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 80.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wjelsryp is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wjelsryp verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 120 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie