Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Klooster Lidlum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Klooster Lidlum maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op deze site kunt u aan de slag met bruikbare adviezen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1650 tot wel €9100, incl. plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Waadhoeke | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8853
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 55

Kosten traplift Klooster Lidlum februari 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder bieden wij de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Klooster Lidlum. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.700 – €2.1004 uur
1 bocht€4.800 – €9.900€2.950 – €6.5004,5 uur
2 bochten€6.250 – €10.000€4.100 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.200€4.750 – €10.8001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Klooster Lidlum.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Klooster Lidlum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste leveranciers hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-klooster-lidlum-8853

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Klooster Lidlum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap start bij €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Waadhoeke. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of smalle deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een stoellift laten plaatsen die matcht met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of nu direct hulp aanvragen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Klooster Lidlum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere opties demonstreren en adviseert welk merk/model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Klooster Lidlum.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Klooster Lidlum.

Bekende merken
In Nederland zijn een aantal betrouwbare fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten bieden een korte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden enkele goede traplift bouwers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer, Platinum. Grote adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Klooster Lidlum binnen een paar weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Otolift en Smienk beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Klooster Lidlum is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Klooster Lidlum verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans valt dit binnen een marge van 135 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie