Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Firdgum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Firdgum biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u weer zelf en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl leest u belangrijke details inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Uiteraard kan men gelijk en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1900 tot maar liefst €8300, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWaadhoeke | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8852
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Firdgum februari 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.500 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Firdgum. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.800 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.950 – €8.000€2.600 – €5.700halve dag
Twee bochten€5.750 – €10.200€3.750 – €7.600Eén dag
Spiltrap€8.050 – €13.200€5.200 – €10.2006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Firdgum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Firdgum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-firdgum-8852

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Firdgum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model laten installeren die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Firdgum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u passende stoelliften laten zien en vertelt welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Firdgum.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met goede leveranciers van trapliften in Firdgum.

Erkende merken
In Nederland zijn diverse professionele leveranciers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten beloven een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn verschillende populaire traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer. Populaire verkopers van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Firdgum binnen één tot twee weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn & PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Solus.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Firdgum is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Firdgum hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 120 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie