Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterbierum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Oosterbierum biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze website bekijkt u praktische beschrijvingen m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Waadhoeke.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1950 oplopend tot 8700, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Waadhoeke | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8854
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Oosterbierum februari 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of meer.
 • Extra opties zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Oosterbierum. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.550 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.350 – €9.900€3.150 – €5.600halve dag
2 bochten€6.100 – €11.100€3.650 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.850 – €12.800€4.550 – €9.9006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterbierum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Oosterbierum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u eenvoudig 55% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-oosterbierum-8854

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Oosterbierum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Waadhoeke. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een type selecteren die voldoet aan uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Oosterbierum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire uitvoeringen laten zien en geeft aan welk merk/model matcht met uw wensen en budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Oosterbierum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oosterbierum.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 professionele producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan meerdere populaire producenten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema. Betrouwbare specialisten van dergelijke merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een prettige huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Oosterbierum binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Platinum & PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Oosterbierum is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oosterbierum benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In de regel fluctueert dat tussen de 130 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie