Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wijnaldum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Wijnaldum verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze site kunt u aan de slag met handige gegevens omtrent trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Daarnaast kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Harlingen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2000 & €8900, inclusief montage.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Harlingen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8857
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Wijnaldum maart 2023

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.250 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Wijnaldum. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.300€1.850 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.200 – €8.600€3.400 – €5.800Dagdeel
2 bochten€6.450 – €10.000€4.350 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €12.900€4.850 – €9.400Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Wijnaldum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Wijnaldum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-wijnaldum-8857

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wijnaldum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Harlingen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Harlingen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een prettige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Harlingen (https://www.harlingen.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien sturen ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een model kiezen die matcht met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Johan van Oldebarneveltstraat 2
 • 8862 BB, Harlingen
 • Website: www.harlingen.nl
 • E-mail: gebiedsteam@harlingen.nl
 • Telefoonnummer: 140517

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Wijnaldum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere modellen laten zien en informeert welk soort lift aansluit op uw budget en situatie. Veel winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder staan merken en winkels die ook leveren in Wijnaldum.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Wijnaldum.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf goede fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten werken met een korte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere betrouwbare merken De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Grote dealers van deze modellen zijn Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist kan u helpen met het aanschaffen van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Wijnaldum binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Acorn en Heymer verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wijnaldum is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Wijnaldum werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 115 KG & 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie