Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Harlingen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Harlingen verschaft u die mogelijkheid! Flink wat mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op deze webpagina vindt u uitgebreide details ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, de werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Harlingen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2200 tot zo’n €8800, incl. montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHarlingen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode8861
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Harlingen mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel voorzien we u van de marktprijzen van het installeren van een traplift in Harlingen. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.650 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.450 – €8.400€3.300 – €5.3005 uur
Meerdere bochten€6.100 – €10.400€4.050 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.300 – €14.300€5.200 – €9.300Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Harlingen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Harlingen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u zo 35% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-harlingen-8861

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Harlingen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 inclusief plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Harlingen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Harlingen. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Harlingen (https://www.harlingen.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een systeem kiezen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Johan van Oldebarneveltstraat 2
 • 8862 BB, Harlingen
 • Website: www.harlingen.nl
 • E-mailadres: gebiedsteam@harlingen.nl
 • Telefoonnummer: 140517

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Harlingen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden laten zien en informeert u over welk systeem rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Harlingen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Harlingen.

Goede merken
In uw regio zijn enkele erkende traplift bouwers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten bieden een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal grote traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Minivator, Heymer, Extrema, Strobbe. Populaire installateurs van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Harlingen in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Triwa of 123 traplift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Harlingen is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Harlingen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In de basis schommelt dat tussen de 120 KG & 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie