Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Striep

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Striep maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u risicoloos en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website treft u uitgebreide gegevens wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Meer info? Dan kunt u direct en vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Terschelling.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een aangename manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €2300 & €8000, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Terschelling | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8892
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Striep juli 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Striep. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.700 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.650 – €8.600€2.900 – €5.6004,5 uur
Twee bochten€6.200 – €11.700€3.650 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€8.300 – €13.400€5.400 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Striep.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Striep is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-striep-8892

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Striep voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 incl. montage.Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze lift beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Terschelling. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een model kopen die aansluit op uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer weten of direct een WMO-melding doen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mail: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Striep bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom/dealer in de regio. Een productspecialist kan u verschillende systemen laten zien en adviseert u over welk merk/model matcht met uw situatie. Het gros van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Striep.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Striep.

Erkende merken
In Nederland zijn 5 populaire merken operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers waarborgen een vlotte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit meerdere grote traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator. Erkende wederverkopers van merken als deze zijn Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het vinden van een goede huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Striep al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa en PractiComfort verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Platinum Horizon.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Striep is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Striep verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 110 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie