Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hee

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Hee vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Onderstaand bekijkt u uitgebreide adviezen ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Terschelling.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1700 oplopend tot 8300, incl. montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift februari 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Terschelling | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8882
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Hee februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Hee. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.700 – €2.250Dagdeel
1 bocht€4.850 – €8.000€2.950 – €5.3005 uur
2 bochten€6.350 – €10.800€3.800 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€8.100 – €13.200€5.050 – €9.200Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hee.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hee is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 55% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. De meeste verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hee-8882

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hee voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap start bij €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 inclusief montage. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Terschelling. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-melding doen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mailadres: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Hee subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel/showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u passende uitvoeringen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. De meeste dealers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder treft u leveranciers en merken die ook leveren in Hee.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Hee.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele erkende traplift fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken hanteren een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit een aantal betrouwbare fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Betrouwbare wederverkopers van de genoemde merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Hee binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als ThyssenKrupp & Extrema verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hee is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hee hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal schommelt dat tussen de 115 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie