Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Formerum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Formerum maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u veilig en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl vindt u handige details betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de installatiekosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Bovendien kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Terschelling.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en comfortabele manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2250 & €8800, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Terschelling | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8894
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Parallel

Kosten traplift Formerum april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.450 of meer.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder vindt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Formerum. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.650 – €2.100Dagdeel
1 bocht€4.750 – €9.500€3.500 – €5.6001/2 dag
2 bochten€6.050 – €11.700€3.800 – €7.100Eén dag
Wenteltrap€7.550 – €12.900€5.350 – €10.500Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Formerum.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Formerum is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. De meeste leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-formerum-8894

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Formerum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 inclusief plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Terschelling. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift kopen die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mail: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Formerum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen laten zien en adviseert welke uitvoering matcht met uw woning en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Formerum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Formerum.

Erkende merken
In Nederland zijn een aantal professionele producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden 5 professionele producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe. Betrouwbare wederverkopers van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Formerum in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Triwa & Heymer verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Formerum is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Formerum hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie