Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Landerum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Landerum biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker treft u handige informatie t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Terschelling.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2500 tot wel €8400, inclusief installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift februari 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Terschelling | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8893
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Line

Kosten traplift Landerum februari 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.050 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Landerum. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.750 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.100 – €9.400€2.650 – €5.2004,5 uur
Twee bochten€6.450 – €10.200€3.750 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€7.500 – €14.400€5.300 – €9.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Landerum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Landerum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u tot wel 60% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-landerum-8893

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Landerum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Terschelling met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Terschelling. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Terschelling (https://www.terschelling.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een model kiezen dat past bij uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u hulp aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Postbus 4
 • 8800 AA, Terschelling
 • Website: www.terschelling.nl
 • E-mail: eilandteam@terschelling.nl
 • Telefoonnummer: 0562446244

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Landerum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij de situatie en het budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder staan leveranciers en merken die ook leveren in Landerum.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Landerum.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 erkende leveranciers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten werken met een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren een aantal geschikte traplift fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa. Gerenommeerde dealers van merken als deze zijn Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Landerum binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Acorn of Extrema hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 55.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Landerum is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Landerum hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie