Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Warstiens

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Warstiens maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site treft u praktische specificaties met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1850 tot maar liefst €8900, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLeeuwarden | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9004
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift Warstiens februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.600.
 • Opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Warstiens. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.650 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.500 – €8.500€3.350 – €5.600halve dag
Twee bochten€5.500 – €11.000€4.100 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €14.400€4.550 – €9.400Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Warstiens.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Warstiens kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Flink wat leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-warstiens-9004

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Warstiens voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 incl. installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten installeren dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of direct hulp aanvragen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Warstiens lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een productspecialist kan u verschillende modellen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Warstiens.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Warstiens.

Populaire merken
In uw regio zijn enkele professionele merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken hanteren een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn verschillende populaire fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de installatie van een traplift in Warstiens binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals ThyssenKrupp + RecentLift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Warstiens is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Warstiens werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 105 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie