Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Warten

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Warten verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u veilig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina leest u uitgebreide tips aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Leeuwarden.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2000 tot wel €9000, inclusief plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLeeuwarden | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9003
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Warten maart 2023

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €6.900 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Warten. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.650 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.900€3.000 – €6.500halve dag
2 bochten€5.650 – €10.100€4.200 – €7.500Hele dag
Spiltrap€7.550 – €14.100€4.600 – €9.0006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Warten.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Warten kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Flink wat verkooppunten bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-warten-9003

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Warten voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Leeuwarden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een lift uitzoeken die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk hulp aanvragen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Warten bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal liften introduceren en informeert welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In het schema hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Warten.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Warten.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende populaire producenten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers garanderen een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan enkele erkende fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de montage van een traplift in Warten binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa of Strobbe verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Warten is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Warten hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 105 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie