Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jirnsum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Jirnsum maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via deze pagina bieden wij nuttige tips inzake trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, de unieke werking, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €1650 tot maar liefst €8500, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLeeuwarden | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9011
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 60

Kosten traplift Jirnsum februari 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs hangt af van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien komen er additionele kosten bij voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.250 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Jirnsum. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.550 – €2.250halve dag
1 bocht€4.950 – €8.500€2.650 – €5.7005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.500€3.900 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€7.700 – €12.900€5.050 – €10.3005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Jirnsum.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Jirnsum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-jirnsum-9011

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Jirnsum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een type kopen die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Jirnsum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u geschikte modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij uw situatie. Het gros van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Jirnsum.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Jirnsum.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 goede traplift fabrikanten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers garanderen een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn 5 bekende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Platinum, Minivator, Heymer, Triwa. Grote verkopers van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Jirnsum binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn + TipTop verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Jirnsum is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Jirnsum hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis ligt dat tussen de 115 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie