Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Reduzum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Reduzum kan u daarbij helpen! Flink wat senioren kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op de traplift-vergelijker bekijkt u praktische gegevens met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, de werking, de onkosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Bovendien kan men kosteloos een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1900 tot wel €8200, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Leeuwarden | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9008
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Reduzum februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.650.
 • Extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Reduzum. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.700 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.000 – €8.400€2.650 – €6.1004,5 uur
2 bochten€6.000 – €10.900€4.400 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.750 – €14.500€5.050 – €10.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Reduzum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Reduzum is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschafwaarde. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-reduzum-9008

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Reduzum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Leeuwarden. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem aanschaffen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of snel een aanvraag indienen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Reduzum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire systemen laten zien en informeert welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Reduzum.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Reduzum.

Goede merken
In uw regio zijn verschillende professionele leveranciers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers bieden een snelle levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele goede fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa, Minivator. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het vinden van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Reduzum in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Handicare of Extrema bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Reduzum is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Reduzum communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie