Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mantgum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Mantgum verschaft u die mogelijkheid! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina vindt u belangrijke beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe de producten werken, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De kosten schommelen tussen €1650 tot zo’n €9300, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Leeuwarden | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9022
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Mantgum maart 2023

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs komt tot stand middels twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.350 inclusief installatie.
 • Extra opties als een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Mantgum. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.800€1.800 – €2.1004 uur
1 bocht€4.600 – €9.400€3.050 – €5.8001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €11.800€3.650 – €7.2006 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.300€5.350 – €10.500Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Mantgum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Mantgum is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u tot wel 45% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-mantgum-9022

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Mantgum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. montage.De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent veilig en prettig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Mantgum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire opties introduceren en vertelt welk model voldoet aan uw woning en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Mantgum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Mantgum.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende goede fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken bieden een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere betrouwbare leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Heymer. Populaire verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de installatie van een traplift in Mantgum al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Acorn + Strobbe verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Solus.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Mantgum is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Mantgum verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In de basis valt dit binnen een marge van 115 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie