Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tersoal

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Tersoal verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder bekijkt u praktische adviezen aangaande trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten liggen tussen de €2250 & €8000, incl. installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9014
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Tersoal maart 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Tersoal. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.700 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.100 – €9.900€3.100 – €5.9005 uur
Twee bochten€5.950 – €11.400€3.850 – €7.5006 uur
Wenteltrap€7.800 – €13.300€5.350 – €9.100Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Tersoal.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tersoal kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 40% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-tersoal-9014

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Tersoal voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model laten plaatsen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Tersoal subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte systemen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw situatie. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder staan winkels en producenten die ook liften plaatsen in Tersoal.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met goede leveranciers van trapliften in Tersoal.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse populaire leveranciers werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars garanderen een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf goede leveranciers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Platinum, Minivator, Triwa. Bekende specialisten van dergelijke merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de montage van een traplift in Tersoal binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Minivator & Smienk verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Tersoal is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Tersoal verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen wisselt dat tussen de 105 KG tot 160 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie