Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jellum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Jellum vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide details t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, technische details, de prijzen, de WMO en populaire leveranciers. Bovendien kunt u gratis en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De kosten liggen tussen de €1500 en €9600, inclusief plaatsing.
 • Soms ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLeeuwarden | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9026
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Jellum februari 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een vierpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Jellum. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.600 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.550 – €9.600€2.900 – €6.1001/2 dag
Meerdere bochten€6.250 – €10.900€3.900 – €7.800Eén dag
Spiltrap€7.850 – €14.200€5.150 – €9.2001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Jellum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Jellum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-jellum-9026

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Jellum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem laten installeren die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Jellum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende stoelliften demonstreren en informeert welk systeem in lijn is met uw budget en situatie. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht treft u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Jellum.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Jellum.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende traplift bouwers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers bieden een snelle levering en goede after service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere populaire leveranciers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Extrema, Platinum, Triwa. Grote adviseurs van deze modellen zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Jellum al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Handicare + Strobbe hebben een prima aanbod 2e hands modellen als de Otolift Two.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Jellum is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Jellum hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie