Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Weidum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Weidum verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zonder risico en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert bieden wij nuttige gegevens t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2100 tot zo’n €8500, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLeeuwarden | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9024
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Weidum februari 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Weidum. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.200€3.150 – €5.7005 uur
Twee bochten€6.500 – €11.200€3.600 – €7.1006 uur
Spiltrap€8.450 – €12.200€4.950 – €9.300Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Weidum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Weidum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-weidum-9024

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Weidum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief montage. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenluxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Leeuwarden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert bekijkt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift kiezen die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Weidum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte systemen laten zien en geeft aan welk type lift past past bij uw budget en situatie. De meeste verkooppunten hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel treft u leveranciers en merken die ook liften installeren in Weidum.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Weidum.

Goede merken
In uw regio zijn een aantal bekende traplift bouwers werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten hanteren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende grote merken Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Betrouwbare installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Weidum al binnen 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Acorn en Extrema bieden een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare Freecurve.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Weidum is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Weidum hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis ligt dat tussen de 110 KG en 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie