Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Blessum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Blessum biedt uitkomst! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht vindt u waardevolle beschrijvingen wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u gratis en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2300 en €9600, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWaadhoeke | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9032
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Blessum februari 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van de trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.000 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel voorzien we u van de marktprijzen van het monteren van een traplift in Blessum. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.750 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.900 – €8.200€3.300 – €5.1001/2 dag
2 bochten€5.850 – €11.400€3.650 – €7.700Eén dag
Spiltrap€7.600 – €13.200€4.550 – €10.800Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Blessum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Blessum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste merken bieden een assortiment met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-blessum-9032

Bekijk leveranciers in de regio

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Blessum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 incl. installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Waadhoeke. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een lift selecteren die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Blessum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een showroom/dealer in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen laten zien en geeft aan welke uitvoering voldoet aan uw woning en budget. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Blessum.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Blessum.

Erkende merken
In Nederland zijn 5 betrouwbare traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan bekend om een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal populaire leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe. Grote specialisten van de genoemde merken zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Blessum in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Acorn of RecentLift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Blessum is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Blessum verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie