Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Deinum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Deinum maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op deze pagina treft u praktische adviezen wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2250 oplopend tot 8500, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWaadhoeke | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9033
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Deinum februari 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.900 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de richtprijs van het installeren van een traplift in Deinum. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.750 – €2.3004 uur
1 bocht€4.900 – €8.300€2.500 – €6.000Dagdeel
2 bochten€5.550 – €10.900€4.450 – €7.9001 dag
Spiltrap€8.300 – €12.500€5.250 – €9.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Deinum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Deinum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u al snel 45% op de aanschafwaarde. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkopers kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-deinum-9033

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Deinum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 inclusief installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Waadhoeke. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of snel een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Deinum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een productspecialist kan u geschikte mogelijkheden introduceren en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Deinum.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Deinum.

Populaire merken
In uw omgeving zijn 5 geschikte producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten hanteren een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden vijf professionele producenten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator. Bekende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Deinum al binnen 2 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Minivator en PractiComfort hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Deinum is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Deinum communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie