Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ingelum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Ingelum kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina bekijkt u waardevolle tips met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, de werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2450 tot wel €9300, incl. montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Waadhoeke | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9038
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Parallel

Kosten traplift Ingelum februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.150 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Ingelum. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.650 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.150 – €8.500€2.800 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€5.850 – €11.900€4.400 – €7.5006 uur
Draaiende trap€8.350 – €13.100€5.350 – €9.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ingelum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ingelum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u al snel 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-ingelum-9038

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Ingelum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een type laten monteren die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of nu direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Ingelum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende uitvoeringen laten zien en informeert welke uitvoering aansluit op uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Ingelum.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Ingelum.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse betrouwbare merken werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken focussen zich op een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit vijf grote merken De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe. Betrouwbare installateurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Ingelum binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Triwa en Smienk verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Otolift Line.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ingelum is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ingelum werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 135 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie