Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Slappeterp

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Slappeterp verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met nuttige details m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de prijzen, info over de WMO/PGB en veiligheid. Ook kan men gelijk een brochure of een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2000 tot zo’n €9900, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWaadhoeke | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9037
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Slappeterp februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Slappeterp. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.650 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.750 – €8.400€2.550 – €5.7004,5 uur
2 bochten€6.300 – €11.300€4.050 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.350 – €12.000€4.900 – €10.300Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Slappeterp.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Slappeterp kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-slappeterp-9037

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Slappeterp voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Waadhoeke. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist verkent of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten installeren die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Slappeterp bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u geschikte modellen demonstreren en informeert u over welk merk/model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst bieden wij merken en winkels die ook liften installeren in Slappeterp.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Slappeterp.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf geschikte ontwikkelaars met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers focussen zich op een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden meerdere grote traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Heymer, Platinum, Triwa, Extrema. Bekende verkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Slappeterp binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Stannah en 123 traplift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Slappeterp is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Slappeterp verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans wisselt dat tussen de 135 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze situaties bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie