Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bitgummole

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Bitgummole maakt het mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze site treft u bruikbare beschrijvingen betreffende trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2150 tot zo’n €8700, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Waadhoeke | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9045
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Bitgummole februari 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.100 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Bitgummole. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.650 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.200 – €8.300€3.250 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€5.500 – €11.800€4.200 – €7.600Eén dag
Spiltrap€7.550 – €13.800€4.700 – €9.600Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Bitgummole.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Bitgummole kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u al snel 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de showrooms hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-bitgummole-9045

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Bitgummole voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Waadhoeke. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een type aanschaffen die matcht met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Bitgummole vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere systemen tonen en adviseert u over welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook actief zijn in Bitgummole.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Bitgummole.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn meerdere goede merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan voor een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden 5 goede producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa. Grote installateurs van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Bitgummole binnen één tot twee weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah + Strobbe beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Bitgummole is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Bitgummole benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Doorgaans valt dit binnen een marge van 105 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie