Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Minnertsga

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Minnertsga kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website leest u nuttige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de (montage)kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €1700 tot wel €8100, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift februari 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWaadhoeke | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9047
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Minnertsga februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs komt tot stand middels twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder verschaffen we de begrote kosten van het monteren van een traplift in Minnertsga. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.650 – €2.2004 uur
1 bocht€5.300 – €8.100€2.850 – €6.500halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.100€4.500 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€7.900 – €12.200€4.550 – €9.2006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Minnertsga.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Minnertsga is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-minnertsga-9047

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Minnertsga voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.800 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke met de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Waadhoeke. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een type kopen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of gelijk aan de slag met een aanvraag? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Minnertsga vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u passende uitvoeringen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift voldoet aan uw budget en situatie. Veel showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Minnertsga.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Minnertsga.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf goede fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Extrema, Heymer, Minivator, Triwa. Betrouwbare montagepartners van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Minnertsga binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Otolift en Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 60.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Minnertsga is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Minnertsga communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 130 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie