Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nij Altoenae

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Nij Altoenae verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u veilig en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl treft u nuttige gegevens t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, technische details, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2150 tot maar liefst €8500, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWaadhoeke | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9072
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Nij Altoenae februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het soort trap en de gewenste opties. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.300 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een automatische schuifrail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder vindt u de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Nij Altoenae. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.750 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.400 – €8.200€3.450 – €6.8004,5 uur
Meerdere bochten€5.850 – €10.100€4.250 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €13.700€5.350 – €9.8001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nij Altoenae.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nij Altoenae is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u al snel 40% op de nieuwprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nij-altoenae-9072

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nij Altoenae voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 incl. montage.De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een systeem laten plaatsen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of snel een WMO-melding doen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Nij Altoenae vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of diverse trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u meerdere mogelijkheden introduceren en geeft aan welk merk/model in lijn is met uw situatie. De meeste winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Nij Altoenae.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Nij Altoenae.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere bekende traplift bouwers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan in voor een snelle montage en een goede service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf erkende producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn RecentLift, Smienk, Vegro, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Nij Altoenae binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Stannah & Smienk verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nij Altoenae is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nij Altoenae hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal ligt dat tussen de 135 KG & 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie