Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Alde Leie

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Alde Leie kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze website bieden wij bruikbare informatie ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de installatiekosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kan men gelijk een brochure of een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €2250 tot wel €9000, inclusief montage.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift februari 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Leeuwarden | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9071
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Alde Leie februari 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Alde Leie. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.650 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.400€3.500 – €6.3005 uur
Twee bochten€6.500 – €10.900€3.950 – €7.800Hele dag
Spiltrap€7.550 – €12.000€4.650 – €10.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Alde Leie.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Alde Leie is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u al snel 55% op de aankoopprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-alde-leie-9071

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Alde Leie voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Leeuwarden. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een traplift selecteren dat past bij uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Alde Leie vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u een aantal mogelijkheden introduceren en adviseert welk model past bij uw budget en situatie. Het gros van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder vindt u leveranciers en merken die ook leveren in Alde Leie.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Alde Leie.

Bekende merken
In uw regio zijn vijf geschikte traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten beloven een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere grote traplift fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer. Grote dealers van bovengenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Alde Leie binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Otolift of TipTop beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Alde Leie is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Alde Leie werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 110 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie