Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oentsjerk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Oentsjerk maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u risicoloos en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bekijkt u handige beschrijvingen over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1550 & €9300, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTytsjerksteradiel | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9062
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Oentsjerk maart 2023

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht verschaffen we de richtprijzen van het monteren van een traplift in Oentsjerk. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.700 – €2.3504 uur
1 bocht€5.200 – €8.100€3.350 – €5.1005 uur
2 bochten€5.950 – €11.500€3.900 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.300€5.150 – €10.4006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oentsjerk.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Oentsjerk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 45% op de nieuwprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oentsjerk-9062

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oentsjerk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief installatie. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of de traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitkiezen die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mail: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Oentsjerk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal opties introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past matcht met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In deze tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Oentsjerk.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Oentsjerk.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele erkende traplift bouwers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten garanderen een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele erkende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema, Triwa. Betrouwbare verkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Oentsjerk binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift of Smienk hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oentsjerk is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oentsjerk benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans schommelt dat tussen de 120 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie