Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Britsum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Britsum vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u weer zelf en zonder moeite de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met bruikbare specificaties m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u online en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1950 en €9300, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLeeuwarden | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9055
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Britsum maart 2023

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.300 of meer.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder vindt u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Britsum. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.700 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.450 – €8.500€2.600 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.250 – €10.700€3.600 – €7.5001 dag
Wenteltrap€8.300 – €14.500€4.650 – €10.0001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Britsum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Britsum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-britsum-9055

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Britsum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent beslist of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een systeem laten plaatsen die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Britsum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een productspecialist kan u een aantal modellen introduceren en adviseert u over welk model in lijn is met uw wensen en budget. Het gros van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Britsum.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Britsum.

Goede merken
In Nederland zijn vijf professionele traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten focussen zich op een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan een aantal geschikte merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer. Bekende verkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Britsum al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Handicare en Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Britsum is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Britsum werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal valt dit binnen een marge van 115 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie