Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hijum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Hijum biedt uitkomst! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze pagina leest u uitgebreide specificaties inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een veilige en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1550 oplopend tot 9100, incl. installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Leeuwarden | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9054
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Hijum maart 2023

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.250 of meer.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Hijum. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.650 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.750 – €8.400€3.300 – €5.1004,5 uur
Meerdere bochten€6.550 – €11.400€4.450 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€7.550 – €12.200€5.400 – €10.800Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hijum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hijum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hijum-9054

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Hijum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap start bij €2.250 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 inclusief montage. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Leeuwarden. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een stoellift kiezen die rijmt met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Hijum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte modellen laten zien en adviseert welk model aansluit op uw situatie. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook actief zijn in Hijum.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Hijum.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele geschikte traplift bouwers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers hanteren een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn meerdere goede merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Erkende specialisten van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Hijum al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Platinum of TipTop hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Stannah Siena.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hijum is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hijum hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 105 KG – 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie