Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stiens

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Stiens verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website kunt u aan de slag met handige details wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2200 en €8800, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift februari 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLeeuwarden | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9051
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Stiens februari 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Vaak worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Stiens. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.850 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.700 – €9.900€2.500 – €6.800halve dag
2 bochten€5.900 – €10.000€3.650 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €12.500€5.250 – €9.5006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Stiens.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Stiens kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u al snel 55% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-stiens-9051

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Stiens voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap start bij €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Leeuwarden. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een lift laten plaatsen die voldoet aan uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mailadres: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Stiens vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal modellen laten zien en geeft aan welke uitvoering matcht met uw wensen, eisen en budget. De meeste aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Stiens.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Stiens.

Professionele merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire producenten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers focussen zich op een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInnovatief en compact design
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn 5 erkende fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer. Gerenommeerde installateurs van dergelijke merken zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Stiens al binnen 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare of PractiComfort bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Stiens is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Stiens verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie