Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koarnjum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Koarnjum kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert bekijkt u handige gegevens ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, de werking, de montagekosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Leeuwarden.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1900 tot zo’n €9000, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLeeuwarden | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9056
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Koarnjum februari 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.050.
 • Extra opties zoals een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Koarnjum. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.800 – €2.150halve dag
1 bocht€5.050 – €8.100€2.750 – €5.200Dagdeel
2 bochten€6.150 – €11.000€3.850 – €7.5006 uur
Draaiende trap€8.300 – €14.300€4.950 – €9.5006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Koarnjum.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Koarnjum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u tot wel 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-koarnjum-9056

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Koarnjum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leeuwarden d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Leeuwarden. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Leeuwarden (https://www.leeuwarden.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift laten monteren die in lijn is met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-melding doen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Archipelweg 111
 • 8921 TH, Leeuwarden
 • Website: www.leeuwarden.nl
 • E-mail: fryslan@mozaak.nl
 • Telefoonnummer: 0881011700

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Koarnjum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u een aantal modellen demonstreren en informeert u over welk type lift past past bij uw wensen en budget. Het gros van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Koarnjum.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Koarnjum.

Geschikte merken
In ons land zijn diverse erkende fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers hanteren een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse goede traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa. Bekende adviseurs van deze merken zijn o.a. RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur zal u bijstaan bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de montage van een traplift in Koarnjum al binnen 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare & PractiComfort beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Koarnjum is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Koarnjum benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal valt dit binnen een marge van 110 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie