Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gytsjerk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Gytsjerk vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zorgeloos en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle tips wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1550 en €9900, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tytsjerksteradiel | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9061
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Gytsjerk februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Gytsjerk. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.850 – €2.3504 uur
1 bocht€5.100 – €9.000€3.450 – €5.600halve dag
2 bochten€5.850 – €11.700€4.200 – €7.6006 uur
Draaiende trap€7.850 – €12.400€4.700 – €9.2006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Gytsjerk.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gytsjerk kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u gemakkelijk 40% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-gytsjerk-9061

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Gytsjerk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien zijn er speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief installatie. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel door de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een model uitkiezen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mailadres: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Gytsjerk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een professionele adviseur kan u passende systemen laten zien en geeft aan welk soort lift voldoet aan uw budget en situatie. De meeste dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften monteren in Gytsjerk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Gytsjerk.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende bekende traplift fabrikanten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers waarborgen een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit vijf grote merken We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa. Bekende (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Gytsjerk binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Platinum of PractiComfort hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Gytsjerk is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Gytsjerk verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de basis ligt dat tussen de 120 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie