Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aldtsjerk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Aldtsjerk kan u daarbij helpen! Meer en meer mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kan men zonder zorgen en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via deze website bieden wij praktische specificaties aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2150 oplopend tot 10100, inclusief montage.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteTytsjerksteradiel | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9064
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Aldtsjerk maart 2023

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.600 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Aldtsjerk. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.800 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.400€3.050 – €6.9001/2 dag
2 bochten€6.150 – €10.700€3.600 – €7.0001 dag
Spiltrap€7.550 – €12.900€4.850 – €9.800Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Aldtsjerk.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Aldtsjerk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-aldtsjerk-9064

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Aldtsjerk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 inclusief montage. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een traplift kopen die in lijn is met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mail: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Aldtsjerk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en informeert welk model in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Aldtsjerk.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Aldtsjerk.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele goede fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten hanteren een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende grote producenten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Aldtsjerk in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Triwa + TipTop verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Aldtsjerk is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Aldtsjerk communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel wisselt dat tussen de 100 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie