Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mûnein

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Mûnein kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder bekijkt u belangrijke adviezen met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, de werking, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Tytsjerksteradiel.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2050 oplopend tot 8900, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTytsjerksteradiel | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9063
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Mûnein februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Mûnein. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.650 – €2.2004 uur
1 bocht€4.650 – €9.500€3.400 – €5.9001/2 dag
Meerdere bochten€5.750 – €11.700€4.000 – €7.7006 uur
Spiltrap€8.100 – €13.600€5.050 – €9.3006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Mûnein.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mûnein is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u tot wel 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-munein-9063

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Mûnein voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tytsjerksteradiel met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een prettige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Tytsjerksteradiel (https://www.t-diel.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een stoellift laten monteren die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of nu direct hulp aanvragen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisweg 7
 • 9251 GH, Tytsjerksteradiel
 • Website: www.t-diel.nl
 • E-mail: stip@t-diel.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Mûnein lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welke uitvoering aansluit op uw woning en budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Mûnein.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Mûnein.

Professionele merken
In uw omgeving zijn enkele bekende traplift fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten beloven een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf betrouwbare ontwikkelaars Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer, Extrema. Gerenommeerde wederverkopers van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de montage van een traplift in Mûnein binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Otolift & Smienk hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Mûnein is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Mûnein hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal schommelt dat tussen de 100 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie