Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudebildtzijl

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Oudebildtzijl maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Onderstaand bieden wij waardevolle gegevens aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de werking, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2350 oplopend tot 8300, inclusief montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWaadhoeke | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9078
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Oudebildtzijl maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard zijn er extra kosten voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 incl. montage.
 • Extra’s zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Oudebildtzijl. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.700 – €2.2004 uur
1 bocht€5.300 – €9.200€3.250 – €6.000halve dag
Twee bochten€6.050 – €10.600€4.250 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€8.400 – €12.000€5.550 – €10.1001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Oudebildtzijl.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oudebildtzijl kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u al snel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oudebildtzijl-9078

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Oudebildtzijl voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 incl. montage.De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Met de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model aanschaffen die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Oudebildtzijl subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden tonen en geeft aan welk model matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel staan aanbieders en merken die ook leveren in Oudebildtzijl.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oudebildtzijl.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn meerdere erkende fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer. Bekende adviseurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Oudebildtzijl binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah & RecentLift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Air.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oudebildtzijl is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oudebildtzijl hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie