Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hallum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Hallum maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl treft u waardevolle specificaties inzake trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, de unieke werking, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2050 tot wel €9100, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9074
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Hallum februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: het type trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.050 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Hallum. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.850 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.500€3.150 – €6.900Dagdeel
Twee bochten€5.900 – €10.800€4.200 – €7.9001 dag
Wenteltrap€7.650 – €14.400€5.250 – €10.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hallum.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hallum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hallum-9074

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Hallum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. montage.Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt bij u thuis en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een model uitzoeken die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Hallum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire mogelijkheden tonen en informeert u over welk soort lift in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht bieden wij aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Hallum.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Hallum.

Betrouwbare merken
In ons land zijn diverse professionele leveranciers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten werken met een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere erkende traplift bouwers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator, Extrema. Bekende wederverkopers van dergelijke merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Hallum al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Stannah & Strobbe hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Hallum is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hallum hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis schommelt dat tussen de 130 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie