Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Marrum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Marrum maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze pagina vindt u uitgebreide specificaties inzake trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, een technische beschrijving, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Tevens kunt u gratis en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een beschermde en prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2350 tot wel €8600, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9073
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Marrum februari 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.700 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Marrum. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.750 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.850 – €9.500€2.550 – €5.4001/2 dag
Meerdere bochten€5.650 – €11.400€3.900 – €7.5006 uur
Spiltrap€7.750 – €12.800€4.800 – €10.4006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Marrum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Marrum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 30% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Flink wat leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-marrum-9073

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel types beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Marrum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap start bij €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 inclusief plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur verkent of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan opstapjes of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een lift kopen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Marrum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en adviseert welk type lift past rijmt met uw situatie. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Marrum.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Marrum.

Professionele merken
In Nederland zijn vijf goede traplift fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten hanteren een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden enkele goede producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Extrema, Platinum, Triwa. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Marrum binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als ThyssenKrupp en Smienk hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Marrum is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Marrum verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie