Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vrouwenparochie

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Vrouwenparochie maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Hieronder vindt u bruikbare adviezen m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Tevens kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1600 & €10000, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWaadhoeke | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9077
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Vrouwenparochie mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs hangt af van twee factoren: uw trapsituatie maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder vindt u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Vrouwenparochie. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.750 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.550 – €9.300€2.700 – €6.3001/2 dag
2 bochten€5.750 – €10.400€3.700 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€8.100 – €13.100€5.300 – €10.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vrouwenparochie.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Vrouwenparochie is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste leveranciers bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-vrouwenparochie-9077

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Vrouwenparochie voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Waadhoeke. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een model selecteren die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mail: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Vrouwenparochie onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal liften laten zien en vertelt welk systeem in lijn is met uw budget en situatie. De meeste winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Vrouwenparochie.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Vrouwenparochie.

Goede merken
In uw regio zijn een aantal betrouwbare leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf erkende fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema. Erkende montagepartners van merken als deze zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Vrouwenparochie binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Acorn of TipTop verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Vrouwenparochie is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Vrouwenparochie hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak ligt dat tussen de 125 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie