Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westhoek

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Westhoek verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl treft u praktische beschrijvingen over trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Tevens kunt u zonder kosten een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €2550 tot zo’n €8300, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWaadhoeke | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9075
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Westhoek mei 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Ook komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.150 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Westhoek. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.550 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.400€2.900 – €5.2001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €11.600€3.800 – €7.000Hele dag
Wenteltrap€7.800 – €13.300€5.050 – €10.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westhoek.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Westhoek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-westhoek-9075

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Westhoek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de trap bevestigd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Waadhoeke. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een type kopen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of snel een aanvraag indienen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Westhoek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt in de regio. Een productspecialist kan u passende mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Westhoek.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Westhoek.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse betrouwbare traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten bieden een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden meerdere bekende producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Grote specialisten van dergelijke merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Westhoek binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Platinum en 123 traplift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Platinum Horizon.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Westhoek is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Westhoek benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis valt dit binnen een marge van 135 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie