Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift St.-Annaparochie

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in St.-Annaparochie maakt het mogelijk! Flink wat senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Via deze pagina bekijkt u handige informatie betreffende trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de prijzen, de WMO en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Waadhoeke.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2500 en €9600, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift maart 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Waadhoeke | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9076
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift St.-Annaparochie maart 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak zijn er extra kosten voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in St.-Annaparochie. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.600 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.600€3.450 – €6.6001/2 dag
2 bochten€5.850 – €11.400€4.050 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€7.950 – €13.600€5.100 – €9.3005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in St.-Annaparochie.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in St.-Annaparochie kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 40% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat showrooms hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-st-annaparochie-9076

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in St.-Annaparochie voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief montage. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waadhoeke d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Waadhoeke. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Waadhoeke (https://www.waadhoeke.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een type uitzoeken die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Harlingerweg 18
 • 8800 AB, Waadhoeke
 • Website: www.waadhoeke.nl
 • E-mailadres: info@waadhoeke.nl
 • Telefoonnummer: 517380380

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO St.-Annaparochie bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op uw wensen en budget. De meeste showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in St.-Annaparochie.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met goede leveranciers van trapliften in St.-Annaparochie.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal betrouwbare fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers beloven een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse geschikte leveranciers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum, Heymer. Grote adviseurs van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in St.-Annaparochie binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Otolift & 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in St.-Annaparochie is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in St.-Annaparochie hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 110 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie